predictive maintenance

Vopak en RDM Centre of Expertise (CoE) van Hogeschool Rotterdam gaan samenwerken op het gebied van predictive maintenance. Deze week hebben beide hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Het tankopslagbedrijf en RDM CoE gaan samenwerken aan projecten, stages, onderzoeksopdrachten en bedrijfsbezoeken. Binnen het op RDM campus gevestigde CoE werken studenten, docenten en onderzoekers van Hogeschool Rotterdam samen met ondernemers aan technische innovaties. Het eerste concrete resultaat van de samenwerking met Vopak is de minor mechatronica van de opleidingen elektrotechniek en werktuigbouwkunde, die onlangs van start is gegaan. “Volgens een studie van McKinsey wordt de komende tien jaar wereldwijd 600 miljard euro bespaard dankzij predictive maintenance. Ook gaat Smart Industry de maatschappij ingrijpend veranderen. Als hogeschool moeten wij studenten hierop voorbereiden. De samenwerking met Vopak levert een belangrijke bijdrage hieraan”, zegt Sowande Boksteen, docent werktuigbouwkunde.

Predictive maintenance

De samenwerkingsovereenkomst werd deze week ondertekend door Maarten Vaaks (manager HR services & management development Europe and Africa bij Vopak) en Hans Maas (directeur RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam).  “Het is goed om een structurele samenwerking met RDM Centre of Expertise en Hogeschool Rotterdam te hebben. We hebben frisse jonge denkers nodig voor de uitdagingen van morgen”, stelt Vaags. Maas ziet de volgende voordelen van de samenwerking: “In projecten samen met Vopak leren onze studenten vanuit verschillende disciplines samen te werken in ‘real life- situaties. Slim omgaan met data speelt daarin een belangrijke rol. Ook voor onze docenten levert deze samenwerking belangrijke praktijkervaring op.”

Zie ook: Vopak investeert in Europoort-terminal