Raffinaderij

De crew van natuurfilm ‘Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0’ krijgt van BP toestemming om op het terrein van de raffinaderij te komen filmen. Ook sponsort BP het project.

‘Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0’ is volgens de makers een bioscoopfilm over ‘de spectaculaire veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste industriegebied van Europa, dat zich uitstrekt van de Tweede Maasvlakte in Rotterdam tot de havens van Moerdijk’. Bij het filmproject hoort ook lesmateriaal voor het basis- en voortgezet onderwijs.

Raffinaderij

“Door onze raffinaderij zijn wij nauw verbonden met het industriegebied Rotterdam-Moerdijk”, verklaart ceo Ruben Beens van BP Nederland. “Wij leveren graag onze bijdrage aan het in beeld brengen van de onverwachte natuur in dit gebied, zodat iedereen hiervan kan genieten. Bovendien zal het op de film gebaseerde lesmateriaal schoolkinderen in het hele land bewust maken van de kracht van de natuur in dit gebied en hiermee als bron van inspiratie voor hen dienen.”

Vertrouwen

Ignas van Schaick van EMS FILMS – dat de film samen met Veldkijker produceert – zegt blij te zijn met de steun van BP. “Een natuurfilm maken in het havengebied is niet mogelijk zonder de steun en het vertrouwen van bedrijven die ons toegang verschaffen tot hun terrein.”

De film gaat naar verwachting in het najaar van 2021 in première.

Zie ook: Eerste aanzet tot bouw groenewaterstoffabriek