Voorzitterswissel Raad van Commissarissen HBR

Miriam Maes is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Havenbedrijf Rotterdam. Zij volgt Rutger van Slobbe op.

Van Slobbe zit sinds 2006 in de Raad van Commissarissen. De laatste zes-en-een-half jaar was hij er voorzitter. Aangezien commissarissen maximaal voor drie termijnen van vier jaar kunnen worden benoemd, treedt Slobbe bij het eindigen van de derde termijn op 1 januari a.s. terug. Op de Dag van de Haven ontving hij uit handen van ceo Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam een hoge onderscheiding, het Groot Anker. Pas vijf keer eerder kreeg iemand dit. Van Slobbe ontving het Groot Anker ‘als blijk van dank voor zijn grote bijdrage die hij in diverse functies in zijn lange carrière heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven’.

Sterk en flexibel

“Ik kijk terug op een periode waarin het havenbedrijf zich sterk en flexibel heeft getoond, met name in het licht van de grote veranderingen die zich aandienden en blijven aandienen”, laat Van Slobbe weten.

Voorzitter Raad van Commissarissen

In Miriam Maes is een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen gevonden. Zij zit bijna twee jaar in het orgaan. Zij zegt zich ‘zeer vereerd’ te voelen om aan de raad leiding te kunnen geven. “De haven bevindt zich in een zeer interessante periode in haar bestaan die de komende tijd veel veranderingen zal brengen voor het haven-industrieel complex. Ik hoop daar vanuit deze rol mijn bijdrage aan te kunnen leveren.”

Scherpe blik

Castelein zegt Maes als nieuwe voorzitter te verwelkomen. “Zij is een zeer kundig commissaris die veel, voor de haven zeer relevante, kennis koppelt aan een scherpe blik dit een commissaris moet hebben. We wensen haar veel succes in deze nieuwe rol.”

Nu Maes als voorzitter aantreedt ontstaat er een vacature in de Raad van Commissarissen. Het Havenbedrijf Rotterdam meldt deze ‘binnen afzienbare termijn’ in te vullen.

Zie ook: Nieuwe commissarissen voor Groningen Seaports