Project voor slim werken gestart

slim werken

Het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en CNV Vakmensen zijn samen een project gestart om slim werken in het Rotterdams havenindustrieel complex te bevorderen. Het heet ‘Rotterdams Initiatief Sociale Innovatie’ (RISI).

De Rotterdamse haven moet een broedplaats worden voor slimmere manieren van werken, stellen de drie initiatiefnemers. Uit het bedrijfsleven hebben zich verschillende partijen aan het project voor slim werken verbonden, waaronder APMT, EBS, ECT, EECV, EMO, Huntsman, Koole Terminals, ProRail en Vopak. Deltalinqs, het havenbedrijf en CNV Vakmensen verwachten dat meer bedrijven hun voorbeeld zullen volgen.

Concrete initiatieven

Het komende jaar worden bijeenkomsten georganiseerd, waar bedrijven en werknemers tot concrete initiatieven kunnen komen. Op een grootschalige, afsluitende werkconferentie zullen alle plannen worden gepresenteerd.

Discussie

De officiële kick-off van RISI had 7 juni jl. plaats. Daarbij brainstormden twintig werkgevers over de toekomst van het werken in het havengebied. De discussie stond onder leiding van professor Henk Volberda van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Onderwerpen die daarbij aan de orde kwamen, waren de impact van technologische innovaties op het werk, de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de vraag hoe ervoor te zorgen dat bedrijven en werknemers hier samen mee aan de slag gaan.

Slim werken

Ook werd een aantal thema’s gedefinieerd. Deze eerste concrete onderwerpen zijn het overdragen van kennis, inzetbaarheid van oudere werknemers, de aantrekkingskracht van het havencomplex voor werknemers en het creëren van een bedrijfscultuur waarin sociale innovatie tot bloei komt.

Zie ook: Havenbedrijf en SmartPort verlengen leerstoel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in