De organisatie van de vakbeurs Eemsdelta Expo heeft bekendgemaakt hoe het programma van het seminar over offshore windenergie eruit komt te zien. Het seminar vindt plaats in de centrale congresruimte van het paviljoen, op woensdag 12 juni van 14.00 tot 16.30 uur.

Eemsdelta Expo

Het seminar begint met een presentatie van professor Geert Sanders, emeritus hoogleraar organisatiecultuur, ex-voorzitter SER Noord. Hij gaat in op noodzakelijke gedragsveranderingen voor de transitie van niet- naar wel duurzaam, en de kansen die offshore windparken bieden. Daarna volgt Albert van der Hem, programmamanager offshore windenergie Energy Valley en mede-initiator NNOW. Hij vergelijkt de positie van de geplande windparken boven Schiermonnikoog met die van andere offshore windparken en positioneert offshore windenergie ten opzichte van andere energiebronnen.

De derde spreker is Erik Bertholet, business manager logistics Groningen Seaports, die spreekt over de praktische en economische consequenties voor de Eemsdelta van de bouw van offshore windparken.

Tot slot volgt een discussie met Siegbert van der Velde (directeur Natuur- en Milieufederatie Groningen), Harrie Hoek (hoofd bureau EZ Eemsdelta gemeenten), Patrick Brouns (directeur SBE) en Bert Goslinga (directeur Conwad Services). Vanaf 16.30 uur vindt er een borrel plaats.

Meer informatie over het seminar vindt u hier.