Rotterdams Havenevenement

Op de zesde editie van het Rotterdams Havenevenement is weer een reeks aan awards uitgereikt. Zo werden onder meer het Jong Haventalent en de Havenwerker van het Jaar bekendgemaakt.

Koen Jellema van Portbase mag zich een jaar lang Jong Haventalent noemen. Hij dankt de uitverkiezing aan zijn plan ‘Breng de haven de campus binnen’, waarvoor hij zowel zijn professionele als persoonlijke netwerk inzet. John Steinbrecher van Barge Center Waalhaven werd verkozen tot Havenwerker van het Jaar. Dit omdat hij volgens de jury uitblinkt in ‘collegialiteit, ambassadeurschap en veilig werken’.

Zelfverzekerde presentatie

De MCR-prijs voor meest talentvolle mbo’er van STC mbo college ging naar Deniz Koyuncu, allround operationeel technicus-operations. Hij volgt zijn opleiding bij het STC mbo college Procestechniek & Maintenance in Brielle. Deniz wist de jury te overtuigen door zijn ‘losse, zelfverzekerde presentatie waar de trots op en verbondenheid met de Rotterdamse haven vanaf spatte’.

Bekabelde drone

Emma de Koning, studerend aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, ging met de SmartPort Scriptieprijs aan de haal. In haar thesis onderzoekt zij of netwerkoptimalisatie in containertransport tot een verbeterde efficiency kan leiden in het aantal schepen en de kosten. Het Beste Havenidee, tot slot, was voor Dylan Dijkhuizen. Hij heeft een oplossing tegen piraterij bedacht: een bekabelde drone met een 360-graden detectiemodule, die autonoom boven een schip meevliegt. Het systeem slaat alarm als er piraten in de buurt zijn.

Rotterdams Havenevenement

Het Rotterdams Havenevenement werd dit jaar voor de zesde keer gehouden. Het is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en STC Group, en dient om ‘het brede scala aan opleidingen, beroepen en carrièrekansen in de Rotterdamse haven te vieren’.

Zie ook: Rotterdamse havenprijzen uitgereikt