PR-waarde van Rotterdam gestegen

Gemeente

Uit online onderzoek van mediabureau Clipit blijkt dat Rotterdam als merk bijna 177 miljoen euro waard is. Dat is ruim een verdubbeling ten opzichte van eind 2013, toen de commerciële waarde van de stad ‘nog maar’ 67 miljoen euro bedroeg.

Van alle Nederlandse steden is momenteel alleen Amsterdam (dik 311 miljoen euro) meer waard, zo meldt het AD. Tijdens de meetperiode van januari tot en met maart was Rotterdam onder meer het decor van het filmfestival en het ABN Amro-toernooi. Ook de veiligheidsperikelen rond de voetbalwedstrijd Feyenoord – AS Roma zorgden in die periode voor veel media-aandacht.

Behalve Amsterdam en Rotterdam behoren ook Utrecht, Den Haag en Groningen tot het selecte gezelschap van steden die voor meer dan honderd miljoen euro aan gratis publiciteit wisten te genereren. De pr-waarde van Nederlandse gemeenten verbleekt echter bij die van multinationals. Zoekmachine Google is met dik 147 miljard euro ‘s werelds waardevolste merk, gevolgd door de technologiebedrijven Apple en IBM.