Nieuw warehouse

P&O Ferrymasters heeft in de Europoort een nieuw warehouse geopend. Het complex meet 17.000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen.

De opening van het nieuwe warehouse had eerder deze maand plaats; het bedrijf verwacht de faciliteit volgende maand in gebruik te kunnen nemen. Met de 17.000 extra vierkante meter stelt de logistieke specialist zijn transcontinentale activiteiten te versterken. Klanten van P&O Ferrymasters krijgen met het nieuwe distributiecentrum in Rotterdam nieuwe opslagmogelijkheden en extra flexibiliteit aangeboden, zo stelt het bedrijf in een persbericht.

Nieuw warehouse

Het warehouse ligt in de buurt bij zowel de Tweede Maasvlakte als de ferryterminal in de Europoort. Hiermee is het volgens P&O Ferrymasters uitstekend gesitueerd om de in- en uitvoer van goederen te ondersteunen komend van routes via deepsea, shortsea en de Noordzee. Het distributiecentrum bestaat uit twee verdiepingen van elk 7.500 vierkante meter, 16 loading docks en beschikt over bewezen warehousemanagementsystemen, belooft P&O Ferrymasters.

Directe toegang

“De opening van dit warehouse is een belangrijke stap in onze plannen om handelsstromen door heel Europa mogelijk te maken”, zegt Mark Mulder, contract logistics operator bij P&O Ferrymasters. “De nieuwe faciliteit biedt onze klanten operationele flexibiliteit en capaciteit. Hiermee kunnen zij hun bevoorradingsketens nog efficiënter en effectiever opzetten, met directe toegang tot een centrale hub die spoor, weg, barging, shortsea en deepsea met elkaar verbindt.”

Zie ook: Boegschroefmotor ferry in recordtijd gereviseerd