Participatie biedt ‘baanbrekende techniek’ groeikansen

Het GROEIfonds (Groninger Economisch Investeringsfonds) van de Economic Board Groningen wordt mede-eigenaar van Omnidots in Appingedam. De financiële injectie door het GROEIfonds ondersteunt Omnidots de versnelling van haar groei. Naast deze financiële injectie verstrekt het GROEIfonds Omnidots ook een lening.

Met de investering door het GROEIfonds kan Omnidots de serieproductie van de Omnidots Swarm in Appingedam opzetten en de marketing en doorontwikkeling versterken van deze in eigen huis ontwikkelde bewegingssensor.

Deze bewegingssensor wijkt qua werking geheel af van de gangbare wijze van meting die veelal is gebaseerd op mechanische technieken. De sensoren van het bedrijf in Appingedam registreren trillingen echter niet mechanisch, maar digitaal met een chip die versnellingen in bewegingen van objecten meet. Deze techniek is in de afgelopen jaren is vervolmaakt. Het bedrijf verwacht veel van het gebruik van de sensoren bij bouwprojecten en de aanleg van bijvoorbeeld wegen en spoorwegen. De Omnidots Swarm is onlangs door TNO gecontroleerd en goed bevonden, waarmee toepassing van de sensor als meetinstrument is erkend. Voor Omnidots is ook de Noord-Groninger aardbevingsregio belangrijk. Daar is ruimte voor plaatsing van dertigduizend sensoren, meent het bedrijf.