OVV start onderzoek naar Bow Jubail

nautisch jaar

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat een onderzoek uitvoeren naar de aanvaring van de Bow Jubail in de haven van Rotterdam. Hierbij verloor het schip tweehonderd liter stookolie.

Het onderzoek richt zich op twee aspecten van het ongeluk. Zowel de aanvaring als de genomen maatregelen om de milieuschade te beperken zullen worden belicht. De OVV zegt vanwege de omvang van de lekkage ‘op basis van internationale afspraken’ verplicht te zijn de oorzaak van het ongeluk te onderzoeken. Hierbij trekt het samen op zijn Noorse evenknie, het land waar het schip staat geregistreerd.

Een jaar

Wie benieuwd is naar de uitkomsten van het onderzoek, zal even geduld moeten hebben. Het OVV verwacht over een jaar zijn bevindingen te kunnen presenteren. Dat heeft volgens de raad te maken met de procedures die zij hanteert bij het verzamelen, analyseren en verifiëren van de informatie.

Bow Jubail

Odfjell, de eigenaar van het schip, meldt nog geen oorzaak voor het ongeluk te hebben gevonden. Daar is het te vroeg voor, aldus het bedrijf. Het heeft zijn Incident Investigation Team naar Rotterdam gestuurd om de oorzaak te achterhalen. Daarbij zal het zich laten bijstaan door ‘externe expertise’, laat Odfjell weten. De schade aan de Bow Jubail is inmiddels gerepareerd bij een werf.

Zie ook: Olielekkage haven Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in