Het Nederlandse bedrijf Yard Energy Group heeft projectontwikkelaar KDE Energy overgenomen. Eerstgenoemde bedrijf zegt verder te willen groeien in de windenergiesector.

Nuon windmolen

Yard Energy ontwikkelt, financiert en beheert windparken. Het bedrijf beheert en exploiteert een portfolio van windenergieprojecten met een waarde van meer dan 150 miljoen euro en heeft meer dan 250 MW windenergie in ontwikkeling. KDE Energy ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken in Nederland, Polen, Belgie en Frankrijk. Het beschikt over een portfolio voor ontwikkeling van windenergie van meer dan 900 MW. De Engelse dochteronderneming Infinergy Ltd van KDE Energy valt buiten de overname.

CEO Geert Hein Verbeek van Yard Energy Group: “Met de overname van KDE Energy maken wij een prachtige en ook grote internationale stap in de windbranche. De financiële expertise van Yard Energy, de kennis op het gebied van projectontwikkeling en de portfolio van projecten van KDE Energy, zijn een prima match. Wij zijn blij om samen met KDE Energy diverse windenergieprojecten te gaan realiseren.”