Overname corrosiemonitoring

Kort geleden maakte Emerson bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de overname van Permasense Limited. Dit bedrijf is gevestigd in Groot-Brittannië en is een aanbieder van corrosiebewakingstechnologie voor de olieproductie-, raffinage-, energie-, pijpleiding-, metaal- en mijnindustrie alsook de chemie, zowel onshore als offshore.

corrosiemanagement

Permasense-monitoringsystemen gebruiken een sensortechnologie, wireless datacommunicatie en geavanceerde analyses om voortdurend metaalverlies door corrosie of erosie in pijpleidingen of schepen te bewaken. De systemen leveren in de zwaarste omstandigheden betrouwbare data.

De overname is weer een stap verder in Emersons strategie om te investeren in de core business en om uit te breiden in markten met duidelijk groeipotentieel op langere termijn.

President, Emerson Automation Solutions Mike Train: “Corrosie en erosie kunnen de veilige en betrouwbare werking van de infrastructuur bij onze industriële klanten aantasten, met alle ernstige gevolgen van dien. Wireless corrosiemonitoring tackelt dit probleem. Klanten hebben onmiddellijk realtime inzicht in de status van hun infrastructuur. Hierdoor kunnen ze hun bedrijfsvoering optimaliseren en tegelijkertijd maximale veiligheid waarborgen.”