Overname aanbieder van filtratieproducten 

Parker Hannifin Corporation neemt het bedrijf Clarcor Inc. over. Met de overname is een bedrag gemoeid van 4,3 miljard dollar, inclusief de overname van de schuld. Clarcor is een gediversifieerde aanbieder en producent van mobiele en industriële filtratieproducten met een jaarlijkse omzet van 1,4 miljard dollar en met zesduizend medewerkers wereldwijd.

Logo Clarcor

Clarcor voegt aan de portfolio van Parker een breed pakket toe aan producten voor industriële lucht- en vloeistoffiltratie en technologieën.

Volgens Tom Williams, bestuursvoorzitter en ceo van Parker, vullen beide bedrijven elkaar aan. Dat biedt volgens hem ‘de perfecte mogelijkheid om de kracht van Parker met OEM-klanten in de internationale markt te combineren met de sterke positie van Clarcor op de Amerikaanse markt en met hun hoge marktaandeel in de aftermarkt’. Parker Hannifin Nederland maakt deel uit van de Amerikaanse Parker Hannifin Corporation. Met een omzet van meer dan 11 miljard dollar in het fiscale jaar 2016, is Parker Hannifin ’s werelds grootste en meest diverse producent van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker zorgt voor specifieke oplossingen voor een groot aantal mobiele, industriële en maritieme markten. Parker is actief in 49 verschillende landen.