Overeenkomst voor ontwikkeling PlasticRoad

VolkerWessels onderneming KWS, Wavin en Total kondigen een samenwerking aan om gezamenlijk het concept PlasticRoad te ontwikkelen; een bijzonder idee om plastic wegen te bouwen als duurzaam alternatief voor de traditionele asfaltwegen.

plasticroad

Het PlasticRoad-plan, in 2015 geïntroduceerd door KWS, zet gerecycled plastic afval om in lichtgewicht elementen. Deze hebben een holle constructie die gebruikt kan worden als waterberging en als ruimte voor de doorvoer van kabels en leidingen. De prefab elementen zijn makkelijk te transporteren, aan te leggen en te onderhouden.

Omdat ze licht van gewicht zijn kunnen de elementen eenvoudig op een zandondergrond geplaatst worden. Het doel is een weg te creëren met een kleinere ecologische voetafdruk dan een traditionele weg. Op het moment dat de elementen het einde van hun levensduur bereiken, kunnen ze gerecycled worden. Dit draagt bij aan een circulaire economie en een schoner milieu.

Anne Koudstaal en Simon Jorritsma, de bedenkers van PlasticRoad: “Samen met Wavin en Total hebben we nu een enorme hoeveelheid aan kennis, ervaring en middelen waarmee we concrete stappen kunnen zetten in de ontwikkeling van PlasticRoad. We verwachten eind 2017 een eerste prototype te presenteren.”