Verplaatst

Organisatoren van vakbeurzen zijn bezig het concept van hun events aan te passen, zodat die in de anderhalvemetersamenleving passen. Onder meer Easyfairs en Rotterdam Ahoy zeggen hiermee bezig te zijn.

In Rotterdam Ahoy vindt op 30 september en 1 oktober normaal gesproken de vakbeurs Safety&Health@Work plaats, in maart 2021 gevolgd door een internationale editie van de vakbeurs Maintenance NEXT. Safety&Health@Work heeft al moeten wijken voor het Eurovisie Songfestival, dat deze maand door het coronavirus is afgelast. Er is Rotterdam Ahoy veel aan gelegen dat de evenementen door kunnen gaan. “Samen met de brancheverenigingen, andere locaties, leveranciers en onze klanten zijn wij met plannen en protocollen bezig binnen de ‘coronaproof’ maatschappij om ervoor te zorgen dat we snel weer op een verantwoorde manier bepaalde typen evenementen kunnen organiseren”, laat Rotterdam Ahoy weten.

Inrichting vakbeurzen

“Door het coronavirus hebben wij al meer dan dertig events noodgedwongen moeten verplaatsen of annuleren. De gevolgen zijn enorm. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze exposanten, bezoekers, partners en leveranciers. Wij verwachten dat de anderhalvemetersamenleving voorlopig de norm blijft en daarom gaan wij aan de slag om onze events op die manier in te richten”, verklaart Jeroen van Hooff, ceo van Easyfairs Nederland. De vakbeurzen van deze organisator – Maintenance Gorinchem en Worksafe Gorinchem – staan dit jaar gepland voor 1 t/m 3 december. Beide evenementen hadden eigenlijk in april dit jaar moeten plaatsvinden en zijn vanwege de coronapandemie verplaatst.

Time-slots

Easyfairs zegt verschillende protocollen voor haar beurzen op te stellen, zoals het invoeren van zogeheten ‘time slots’. Van Hooff hierover: “Dat zou betekenen dat bezoekers zich gaan registeren voor een bepaald time slot, waarbij we de openingstijden eventueel gaan verruimen indien dit noodzakelijk en mogelijk is. Het voordeel van werken in time slots is dat iedereen de tijd en ruimte krijgt om op een veilige manier met elkaar in gesprek te gaan.” Verder bekijkt Easyfairs de mogelijkheden tot een verruiming van de gehele beursindeling, zoals bredere gangpaden, meer ruimte creëren op plekken waar voorheen drukkere bezoekersstromen waren en een aangepaste inrichting van de kennistheaters. 

 Zie ook: Maintenance NEXT wordt Europees maintenanceplatform