Opslagtanks Vopak goed gevuld

Waterstofinfrastructuur
Archieffoto Danny Cornelissen

De bezettingsgraad van de opslagtanks van Vopak is in het tweede kwartaal gestegen. Het bedrijf profiteert van de sterk toegenomen vraag naar opslag van olie en olieproducten.

Vopak heeft deze week de resultaten over het eerste halfjaar van 2020 bekendgemaakt. In het eerste kwartaal van dit jaar was de bezettingsgraad van de opslagtanks 84 procent, waarna dit in het tweede kwartaal toenam naar 88 procent. In het tweede kwartaal van 2019 was de bezettingsgraad 84 procent. 

Bezettingsgraad opslagtanks

Omdat handelaren voorzien dat de nu lage olieprijs gaat stijgen is er behoefte aan opslagcapaciteit. “We hebben de mogelijkheden benut in ons olieopslag-portfolio, wat heeft geresulteerd in verbeterde bezettingsgraad”, zegt ceo Eelco Hoekstra in een toelichting.

Digitale transformatie

Het bedrijfsresultaat van Vopak viel 4 procent hoger uit met 441 miljoen euro. De omzet was 8 procent lager (589 miljoen euro). Vopak kondigt aan zijn ingezette strategie voort te zetten. Het zet in op de opslag van gas, chemicaliën en LNG, naast olie en olieproducten. Hoekstra stelt ‘met vertrouwen’ te blijven investeren. Ook verloopt de digitale transformatie volgens hem naar wens. “De uitrol van het nieuwe, cloud based systeem voor onze terminals gaat op een efficiënte, virtuele manier verder.”

Hoekstra stelt trots te zijn op de ‘buitengewone’ inspanningen van de medewerkers van Vopak, om klanten tijdens de Covid-19-pandemie op een veilige manier van dienst te zijn.

Zie ook: Hoge boetes voor Vopak en Koch