polymeren

Op de Maasvlakte wordt een logistiek knooppunt gebouwd voor de opslag en distributie van polymeren. Het krijgt een opslagcapaciteit van 550.000 ton.

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft hiertoe een overeenkomst getekend met Rotterdam Polymer Hub (RPH), een initiatief van het havenbedrijf zelf, de Euro-Rijn Group en ondernemer Geert Van De Ven. Het wordt het eerste logistieke knooppunt in de Rotterdamse haven dat specifiek is gericht op de opslag van polymeren.

Polymeren

Voor het vierde kwartaal van volgend jaar zullen op de Maasvlakte twee loodsen verrijzen, met een gezamenlijk vloeroppervlak van 35.000 vierkante meter. Het complex krijgt een opslagcapaciteit van 550.000 vierkante meter. De ‘hub’ zal bestaan uit een loods voor de opslag van verpakte goederen en een buitenruimte voor de opslag van containers. Op termijn, zo laten de betrokken partijen in een persbericht weten, kan het centrum worden uitgebreid met verticale silo’s voor bulkopslag.

Trots

De locatie op de Maasvlakte is volgens het havenbedrijf voor deze doeleinden geschikt omdat het dichtbij deepsea containerterminals ligt, over moderne infrastructuur beschikt en goede verbindingen heeft met het Europese achterland. Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk en Logistiek van het Havenbedrijf Rotterdam: “Het idee voor een dedicated polymeren-opslag-hub in Rotterdam is ontstaan met het oog op de groeiende importstromen vanuit het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Ik ben er trots op dat ondernemer Geert Van De Ven samen met de Euro-Rijn Group heeft besloten om de hub te vestigen in de Rotterdamse haven.”

Op de foto: Emile Hoogsteden (l.) bezegelt de samenwerking met Geert Van De Ven met een handdruk.

Zie ook: Havenbedrijf Rotterdam blij met containerbundeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in