Open Poort Prijs

Bedrijven die zich het afgelopen jaar aan leerlingen en studenten van hun meest gastvrije kant hebben laten zien, hebben gisteren de Open Poort Prijs ontvangen. EIC Mainport Rotterdam reikt deze elk jaar uit.

Deze week werd bij het EIC in Rozenburg een feestelijke bijeenkomst gehouden, waar de winnaars van de Open Poort Prijs bekend werden gemaakt. Havenbedrijven komen hiervoor in aanmerking wanneer deze het voorbije jaar in de ogen van de havengidsen en medewerkers van het EIC zijn opgevallen door hun gastvrijheid, de inhoud van de bedrijfsexcursies en hun bijdrage aan het havenprogramma van het EIC.

Open Poort Prijs

De Open Poort Prijs wordt in drie categorieën uitgereikt. Neele-Vat Logistics was de winnaar in de sector ‘Op- en Overslag en Distributie’, Team Terminal kreeg de prijs in de sector ‘Olie en Chemie’ en Damen Shiprepair Rotterdam bleek de beste in de sector ‘Dienstverlenende en overige bedrijven’. Ook is er een aanmoedigingsprijs, die dit jaar naar Overbeek Transport ging.

Zestig bedrijven

Deze winnaars maken deel uit van een groep van ongeveer zestig bedrijven die door het EIC georganiseerde bedrijfsexcursies aanbieden. Binnen de poorten van deze bedrijven kunnen jongeren een indruk krijgen van de verschillende werkzaamheden, beroepen en mogelijkheden om er te kunnen werken.

Zie ook: Duizend scholieren op bezoek bij EIC