serviceschip

Damen Shipyards en Bakker Sliedrecht gaan voor Bibby Marine Services een tweede serviceschip bouwen, waarop onderhoudsmedewerkers voor offshore windparken kunnen worden gehuisvest.

De Bibby Wavemaster Horizon, zoals het nieuwe schip gaat heten, is de opvolger van de eerder opgeleverde Bibby Wavemaster 1. Beide schepen zijn service operations vessels (SOV), waarop onderhoudsmonteurs en engineers ruim dertig dagen in luxe verblijven kunnen worden ondergebracht. Het schip zal worden ingezet voor het onderhoud van een Duits offshore windpark, waar windturbines van Siemens Gamesa zijn geplaatst.

Serviceschip

Elektrotechnisch systeemintegrator Bakker Sliedrecht heeft van Damen de opdracht gekregen de primaire elektrische installaties voor het serviceschip te leveren. “Bij het eerste schip is al het werk naar tevredenheid uitgevoerd. We zijn erg blij met de vervolgopdracht”, zegt accountmanager Edwin van den Dool van Bakker Sliedrecht.

Diesel-elektrisch

Bakker Sliedrecht gaat de integrale systemen leveren voor het dynamic positioning system, dat het schip op zijn plaats houdt. Ook levert het installatiebedrijf het hoofdschakelboord, twee hulpschakelboorden en drie ‘low harmonic’ aandrijfsystemen voor de diesel-elektrische aandrijving van het schip. Al deze aandrijfsystemen worden uitgerust met een ruimtebesparend filter. Hierdoor wordt energie bespaard en het risico van uitval en overbelasting van elektronische apparatuur voorkomen.

Zie ook: Onderzoek naar walstroom voor offshore schepen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in