Opdracht voor bouw LNG-steiger

BAM International heeft in een joint venture met de Panamese waterbouwonderneming ICONSA, een opdracht verworven. Het gaat hier om ontwerp en bouw van een LNG-overslagsteiger en een constructie voor in- en uitgaande koelwaterleidingen voor de Costa Norte LNG-terminal in Panama.

bam-logo

Hoofdaannemer POSCO E&C uit Zuid-Korea realiseert de terminal voor een van de grootste energiemaatschappijen ter wereld te weten het Amerikaanse AES Corporation. De contractwaarde voor de BAM ICONSA joint venture bedraagt circa 35 miljoen euro. De BAM ICONSA joint venture is inmiddels gestart met het ontwerp. De bouwactiviteiten beginnen in het eerste kwartaal 2017. Naar verwachting zal de joint venture het project in april 2018 opleveren.

Het contract omvat de waterbouwkundige werken, bestaande uit een 216 meter lange LNG-steiger, een platform van 50 m x 35 meter, tien aanmeerpalen (dukdalven; zes zogenoemde ‘mooring dolphins’ en vier ‘breasting dolphins’) en een constructie voor in- en uitgaande koelwaterleidingen. Zusteronderneming BAM Infraconsult/DMC is betrokken bij het ontwerp van de nieuwe steiger. De Costa Norte LNG-terminal is de eerste LNG-installatie die wordt gebouwd in Panama. De terminal is gesitueerd bij de havenstad Colón, aan de Caribische kust, dicht bij de toegang tot het Panamakanaal. Aan de importsteiger kunnen LNG-schepen afmeren met een omvang van 30.000 tot 180.000 m3.