Van Oord verkozen tot Havenman van het Jaar

Pieter van Oord, ceo van Van Oord, is verkozen tot Havenman van het Jaar 2017. De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam kwam unaniem tot deze beslissing.

“Ondanks een moeilijke markt in de offshore industrie is Van Oord ook het afgelopen jaar blijven investeren in nieuwe activiteiten en innovatie”, licht de stichting haar keuze toe. “De onderneming bevindt zich in de voorhoede van bedrijven die bijdragen aan de versnelling van de energietransitie in Nederland. Naast baggeren en offshore olie en gas is onder leiding van Pieter van Oord offshore wind uitgegroeid tot de derde pijler onder het bedrijf. Van Oord investeert in geavanceerde schepen en bouwt enorme windprojecten op zee.”

Maatschappelijke betrokkenheid

Van Oord leidt het maritieme aannemersbedrijf sinds 2008. Het was onder zijn supervisie dat het familiebedrijf in 2012 een nieuw hoofdkantoor in Rotterdam betrok. De jury roemt Van Oords maatschappelijke betrokkenheid, ‘van Rotterdam tot in het verre buitenland’.

Het is de zevenendertigste keer dat deze onderscheiding wordt uitgereikt. De prijs bestaat sinds 1981 en werd ingevoerd op initiatief van de Rotterdamse havenpersclub Kyoto.

Havenman

Van Oord volgt Erik de Neef op, die voorzitter is van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE). Hij is formeel nog Havenman van het Haar, want de onderscheiding wordt pas op 8 januari aan Van Oord uitgereikt. Dit gebeurt zoals gewoonlijk op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, aan boord van de Smaragd 2. Dan zal voorzitter Frank de Kruif van de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar Van Oord de penning en oorkonde uitreiken. Ook geeft hij dan een nadere toelichting op de beweegredenen van de jury.

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur waarin vier onafhankelijke journalisten zittingen hebben. Dit zijn voormalig leden van de havenpersclub Kyoto. Verder behoren de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsoren ertoe.

Zie ook: Boskalis en Van Oord aan de slag in Brazilië