Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen worden dit jaar niet gehouden. De organisatie zet vanwege de coronacrisis een streep door wat de 43e editie had moeten worden.

De Wereldhavendagen waren gepland op 4, 5 en 6 september a.s. Hoewel deze data net buiten het huidig geldende verbod op grote evenementen vallen – tot 1 september zijn deze verboden – heeft de organisatie besloten het evenement af te gelasten. 

‘Niet realistisch’

In een persverklaring laat de Stichting Wereldhavendagen weten dat het van mening is dat ‘met inachtneming van de beperkingen die momenteel en waarschijnlijk straks gelden, het niet realistisch is dat we een dergelijk groot publieksevenement kunnen laten plaatsvinden op de manier die onze deelnemers en bezoekers van ons gewend zijn’. De organisatie zegt hierover ‘uitgebreid’ te hebben overlegd met de hoofdsponsoren en partners: Havenbedrijf Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Wereldhavendagen

“De organisatie streeft er echter wel naar om ook in 2020 de Rotterdamse haven traditiegetrouw in het zonnetje te kunnen zetten”, verklaart Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “Hoe dat eruit kan komen te zien, beraden we ons momenteel over. We streven ernaar om voor eind mei duidelijkheid te geven.”

Zie ook: Community op afstand