Biobrandstoffenfabriek

Bij de raffinaderij van Gunvor Petroleum Rotterdam wordt groot onderhoud uitgevoerd. Het bedrijf zegt zijn fabrieken voor te bereiden op de energietransitie.

Gunvor Petroleum Petroleum benut de turnaround om fabrieken uit bedrijf te nemen, en ze dan te reinigen, inspecteren en onderhouden. Daarnaast voert het ook verschillende projecten uit, die onderdeel uitmaken van Gunvors G2030-strategie. Die draait om hernieuwbare brandstoffen en duurzaamheid. “Deze strategie is gericht op de transitie naar duurzamere producten en productieprocessen als reactie op veranderende milieuwetgeving en een toenemende vraag naar duurzame motorbrandstoffen. We investeren hiermee in een veilige en duurzame toekomst”, aldus Gunvor op zijn website.

Groot onderhoud

Door de werkzaamheden zullen er meer medewerkers op de site van de raffinaderij aan het werk zijn dan normaal. Gunvor verwacht ongeveer 2.500 extra medewerkers te verwelkomen. Ook moeten extra materialen worden aangevoerd. Dit kan misschien tot extra drukte leiden op de wegen rond de raffinaderij, waarschuwt het bedrijf. Doordat de fabrieken worden stilgezet en daarna weer worden opgestart kan het ‘mogelijk een enkele keer’ nodig zijn om extra te fakkelen.

Meer turnarounds

De onderhoudsstop bij Gunvor is niet de enige in de regio. Er vindt onder andere ook onderhoud plaats bij Shell Moerdijk, en bij Shell Pernis gaat over twee maanden een grote turnaround van start.

Zie ook: Grote onderhoudsstop bij Shell Moerdijk en Shell Pernis maakt zich op voor grote onderhoudsstop