Hans Vervat

Voormalig Havenman van het Jaar Hans Vervat ontvangt de K.P. Mandelepenning. Dit is een prestigieuze ondernemersonderscheiding.

Vervat ontvangt de K.P. Mandelepenning op 19 november in het World Trade Center in Rotterdam. Ondernemers die een bijzondere maatschappelijke bijdrage in Rotterdam leveren, komen in aanmerking voor deze prijs.

Hans Vervat

Vervat is een zakenman die sinds de jaren ‘70 in de haven van Rotterdam actief is. In 2001 ontving hij ook al een eervolle onderscheiding, toen hij tot Havenman van het Jaar werd verkozen. Vervat was voorzitter van de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) [in de oktobereditie van Europoort Kringen een uitgebreid interview met Albert Straatman, de huidige directeur van RPPC]. Van 2006 tot 2010 nam Vervat de functie van wethouder van economische zaken in Rotterdam op zich. Hij deed dit namens de PvdA. Verder spande Vervat zich in voor Diergaarde Blijdorp – hij adopteerde olifanten – en is hij bij Feyenoord betrokken.

Goed doel

Naast de penning ontvangt Vervat een bedrag van 15.000 euro. Niet om zelf te houden, want iedere winnaar schenkt dit aan een goed doel naar eigen keuze. Fleur Groenendijk, de winnaar van vorig jaar, gaf het geld aan een muziekgroep en de stichting Klassiek in Rhoon. (Foto: Rotterdam Food Cluster)

Zie ook: Van Oord verkozen tot Havenman van het Jaar