Shell Moerdijk

De onderhoudsstop bij Shell Moerdijk is afgerond. Volgens Shell zijn de werkzaamheden naar wens verlopen.

De start van de stop was eigenlijk in april gepland, maar werd vanwege de Covid-19-uitbraak uitgesteld naar eind augustus. Bij de werkzaamheden werden de fabrieken geïnspecteerd, waar nodig gerepareerd en ook werden onderdelen vervangen. Zo werd het topdeel van een destillatietoren vervangen. Een bijzondere hijsklus op 30 meter hoogte, aldus Shell.

Projectscope Shell Moerdijk

“De doelstellingen die we hadden voor de doorlooptijden van deze onderhoudsstop hebben we gehaald. We hebben al onze klanten weer op tijd van producten kunnen voorzien. Tijdens de stop hebben we een heleboel apparatuur geïnspecteerd, gerepareerd en vervangen. Ook hebben we de projectscope geïmplementeerd. We zijn dan ook erg trots dat de fabriek nu weer drie jaar veilig kan opereren”, verklaart production unit manager Mark Mureau van Shell in een video.

Innovaties

Eén van de bedrijven die voor de onderhoudsstop werden ingeschakeld, was Mourik Industry. Het bedrijf leverde zowel cleaning- als catalystdiensten, waarbij de drie reactoren als rode draad fungeerden. Mourik gebruikte een aantal innovaties, zoals voor het geautomatiseerd reinigen van complexe warmtewisselaars en de vervanging van catalyst uit de reactoren. Ook nieuw was het camerabewakingssysteem voor het controleren van werkzaamheden in besloten ruimten.

Shell meldt dat de onderhoudstop veilig, corona-proof en zonder overlast voor buren is verlopen. (Foto: Twitter/Shell)

Zie ook: Shell Pernis rondt onderhoudsstop af