Onderhoud aan Sloebrug Vlissingen

De provincie Zeeland is medio februari begonnen met het uitvoeren van werkzaamheden aan de Sloebrug in Vlissingen. Deze werkzaamheden zullen tot en met zaterdag 1 april a.s. duren.

Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Vlissingen die de eigenaar is van de brug. In deze periode heeft het wegverkeer beschikking over één in plaats van twee rijstroken in beide richtingen. Voetgangers en fietsers worden in deze periode omgeleid via de Draaibrug Souburg en de Keersluisbrug. Voor de scheepvaart is de doorvaarhoogte van de brug in deze periode beperkt tot vijf meter. Schepen die breder zijn dan 11,4 meter kunnen de brug eveneens niet passeren. Tussen 6.00 uur en 18.00 uur is het overigens sowieso niet mogelijk voor de scheepvaart om de brug te passeren. Dit met uitzondering van de zondagen. Dan kunnen schepen wel onder de brug doorvaren met in acht neming van de aangegeven doorvaarafmetingen.

Na de Arneverkeersbrug, de Draaibrug Souburg, de Keersluisbrug en de Schroebrug is dus nu de Sloebrug aan de beurt voor onderhoudswerkzaamheden. De bovenbouw van deze brug wordt ontdaan van oude verflagen en daarna opnieuw geconserveerd. In tegenstelling tot eerdere werkzaamheden aan bruggen gebeurt dat terwijl de brug op zijn plaats blijft. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat de gehele brug in de steigers wordt gezet en compleet stofvrij wordt ingepakt.