Officiële opening koel- en vrieshuis

Het complex is al een aantal maanden operationeel, maar werd deze week ook officieel geopend. Commissaris van de Koning Jaap Smit verrichtte de openingsplechtigheid van Kloosterboers koel- en vrieshuis in Rotterdam Cool Port.

Het is niet zonder reden dat Smit het complex opende, want de provincie investeerde tien miljoen euro in infrastructuur en herstructurering op en rond de Waal-Eemhaven.

Multimodale verbindingen

“We zijn ontzettend trots dat Rotterdam Cool Port van start gaat”, zegt Ronald Paul, coo van het Havenbedrijf Rotterdam. “Wij hebben als haven veel ervaring in de koel- en vriessector en Rotterdam Cool Port is een waardevolle uitbreiding van de activiteiten op dit gebied. Omdat deze locatie veel multimodale verbindingen heeft met zowel het containercluster op de Maasvlakte als met alle omliggende greenports én de eindbestemmingen in Europa, zal de Cool Port wezenlijk bijdragen aan de duurzaamheid en de efficiency van de logistieke versketen.”

Volgens ceo Jaco Hooij van Kloosterboer kunnen de transportbewegingen er ‘tot een minimum’ worden beperkt. ”Zo kan de inspectie van lege containers in de directe omgeving van de Cool Port plaatsvinden. Op die manier kunnen diezelfde containers weer worden ingezet om verladen naar de Maasvlakte te gaan.”

Zie ook: Kloosterboer denkt al voorzichtig aan Cool Port II