Oefenfabriek klaar voor gebruik

De bouw van de RDM Training Plant is zo goed als volledig afgerond. Op donderdag 7 september zullen de eerste cursisten in de oefenfabriek worden getraind.

In totaal zullen in de RDM Training Plant ongeveer veertig opleidingen worden gegeven, waaronder ‘werken op hoogte’, ‘herkennen van risico’s’ en beroepstrainingen als flensmonteur, isolatiemedewerker of hogedrukspuiter. Verantwoordelijk voor de trainingen is een nieuw opgerichte exploitatie-BV: Deltalinqs Training & Services.

Hogere efficiëntie

“Met de RDM Training Plant realiseren we iets compleet nieuws, namelijk een fase tussen het leslokaal met de gebruikelijke opstellingen enerzijds en de praktijk van een plant met een onderhoudsbehoefte anderzijds”, zegt Steven Lak, voorzitter van Deltalinqs. “De RDM Training Plant ziet eruit als een real-life plant, waarbij we vaardigheden en gedrag kunnen trainen die werknemers beter voorbereiden op de praktijk. Trainen van medewerkers op vak- en veiligheidskennis gaat zo leiden tot hogere efficiëntie en betere kwaliteit.” (Foto: Freek van Arkel)