Warehouse-complex

Odin Warehousing is het eerste bedrijf dat zich op het nieuwe warehouse-complex van DHG op de Maasvlakte gaat vestigen. Het richt zich op de opslag van duurzame producten, zoals zonnepanelen.

Belegger DHG heeft met het Havenbedrijf Rotterdam een contract getekend voor de huur van 30 hectare op Distripark Maasvlakte West, waar het een 210.000 vierkante meter groot warehouse-complex gaat bouwen. Odin Warehousing is hier de ‘launching customer’; het gaat er 120.000 vierkante meter huren. 

Duurzaam karakter

Odin – al langer actief in de haven van Rotterdam – richt zich op het opslaan van goederen ‘met een duurzaam karakter’, zoals zonnepanelen. Naast de opslag van goederen biedt Odin diensten aan. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om de kwaliteit van producten te testen. “Voor een haven die sterk is gericht op duurzaamheid, is dit dan ook een heel mooie ontwikkeling om te faciliteren”, toont directeur commercie Emile Hoogsteden van het havenbedrijf zich enthousiast over de komst van de nieuwe huurder. 

Corona

Overigens wordt Odin geraakt door een verstoorde bevoorrading vanuit China wegens het coronavirus. Eigenaar Alain Grotenhuis verklaart in het FD er rekening mee te houden dat de vraag naar opslagruimte dit voorjaar met een kwart tot de helft kan afnemen. Volgens hem moet de krimp niet langer dan twee tot drie maanden duren.

Bouw warehouse-complex

DHG start de bouw van het complex zodra de benodigde bouwvergunningen binnen zijn. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam is er op Distripark Maasvlakte West nog 15 hectare aan ruimte beschikbaar. Hoogsteden laat weten dat de belangstelling hiervoor groot is.

Zie ook: Koreanen kiezen voor Distripark op Maasvlakte