Odfjell verlengt en versterkt steiger

Odfjell Terminals Rotterdam maakt bekend zijn steigercapaciteit uit te gaan breiden. Het tankopslagbedrijf verlengt en versterkt zijn bestaande steiger in de Botlek.

De uitbreiding wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam. Dit stelt Odfjell in staat Long Range (LR2)-schepen te kunnen ontvangen met een maximum van 160.000 deadweight tonnage (DWT). Hierdoor kan Odfjell zowel bestaande als nieuwe klanten meer mogelijkheden bieden om producten aan te voeren of op te slaan. Het Havenbedrijf Rotterdam op zijn beurt verdiept de haven tot een diepte van ongeveer vijftien meter. Anders kunnen dit soort grote schepen geen toegang krijgen tot de Derde Petroleumhaven, waar de terminal van Odfjell ligt.

Vernieuwde steiger

“We spelen in op de wensen van onze klanten om steeds grotere schepen te kunnen afhandelen. We waarderen het enorm dat het havenbedrijf ook bijdraagt door de haven te verdiepen”, verklaart directeur Erik Kleine van Odfjell. Ronald Paul, coo bij het Havenbedrijf Rotterdam, licht toe: “De uitbreiding past in het beleid om het Botlekgebied te revitaliseren. Daarom verdiepen Rijkswaterstaat en het havenbedrijf dit jaar ook de Nieuwe Waterweg.”

De vernieuwde steiger zal naar verwachting eind dit jaar in gebruik worden genomen.

Zie ook: VNCI achter Odfjell-rapport