Odfjell in het rood door verkoop Rotterdamse terminal

terminal

Het tweede kwartaal van 2018 heeft voor Odfjell een verlies opgeleverd van 120 miljoen dollar. De belangrijkste reden hiervoor is de verkoop van zijn terminal in Rotterdam aan Koole.

Koole betaalde Odfjell deze zomer 154 miljoen euro in cash voor de opslagfaciliteit, die een capaciteit heeft van 1,5 miljoen kubieke meter. De verkoop leidde tot 58 miljoen dollar aan afschrijvingen en 43 miljoen euro aan belastingverliezen bij Odfjell.

Terminal

Kristian Mørch, ceo van Odfjell, houdt desalniettemin vertrouwen in de toekomst. “De verkoop van de terminal in Rotterdam zal Odfjell als bedrijf versterken. De voorgenomen uitbreiding in ons belang in de joint venture terminal in Antwerpen zal ervoor zorgen dat we voet aan de grond in Europa blijven houden. Antwerpen is de meest belangrijke haven voor chemie in Europa.”

Lekkage

Odfjell heeft roerige jaren achter zich liggen. Het bedrijf kwam in opspraak door nalatig onderhoud aan de terminal in Rotterdam en deze zomer lekte een schip van Odfjell tweehonderd liter ton stookolie in de haven van Rotterdam. Het bedrijf weigert vooralsnog op te draaien voor de kosten die met het opruimen van de olie zijn gemoeid.

Zie ook: Koole slaat slag met overname Odfjell-terminal

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in