Opsplitsing van Nouryon
Fabriek van Nouryon in Rotterdam.

Nouryon heeft bekendgemaakt dat het een aantal investeringen heeft gedaan in zijn metaalalkylfabriek in Rotterdam. Die zouden zowel de efficiency als capaciteit ten goede komen.

Het speciaalchemiebedrijf spreekt in een persbericht van ‘een serie investeringen’. Hierdoor zegt Nouryon beter de groeiende vraag van klanten in de polymerenindustrie te kunnen beantwoorden. Ook verbetert de leveringszekerheid aan afnemers in Europa.

Metaalalkylfabriek

“In de laatste drie jaar is de productiecapaciteit van de fabriek in Rotterdam met meer dan veertig procent toegenomen. De laatste serie investeringen maakt ons klaar voor een periode van aanhoudende groei. Het stelt ons in staat grotere volumes te kunnen verwerken, met een hogere betrouwbaarheid voor onze klanten”, verklaart Jeroen Jungschlager, plant manager van de fabriek in Rotterdam. 

Automatisering

Nouryon heeft onder meer geïnvesteerd in het geautomatiseerd verwerken van ruwe materialen. Dit vergroot de efficiency en veiligheid op de plant, doordat mogelijke blootstelling aan risicovolle situaties wordt verminderd. Ook kan de fabriek grotere bulkhoeveelheden verwerken, wat de transportkosten ten goede komt.

Zie ook: Eerste aanzet tot bouw nieuwe waterstoffabriek