Slimme technologie
Marco Waas, director R&D and Technology Industrial Chemicals bij Nouryon.

Nouryon en Semiotic Labs gaan met elkaar in zee. Laatstgenoemde gaat zelflerende technologie leveren die het onderhoud en vervangen van rotating equipment moet voorspellen.

De door Semiotic Labs ontwikkelde technologie maakt gebruik van elektrische golven. Hiermee kan het onderhoud van pompen en compressoren tot vijf maanden van tevoren worden voorspeld. Dit geeft de gelegenheid om kritische onderdelen tijdens geplande stops te vervangen, wat onverwacht oponthoud in de productie moet helpen voorkomen. Dit komt volgens beide partijen ook de leveringszekerheid en veiligheid ten goede.

Voordelen zelflerende technologie

In de chloorfabriek van Nouryon in Ibbenbüren is het systeem getest. Nu dit succesvol is gebleken, zal het ook bij de andere zeven fabrieken van Nouryon in Europa worden toegepast. “De samenwerking met een start-up als Semiotic Labs helpt ons nieuwe technologieën aan te boren, die duidelijke voordelen bieden. Deze oplossing op het gebied van voorspellend onderhoud helpt ons de prestaties van onze plants te verbeteren, terwijl de kosten verminderen”, verklaart Marco Waas van Nouryon.

CO2-uitstoot verlagen

Mogelijk biedt de technologie van Semiotic Labs ook andere voordelen voor Nouryon. Beide partijen bekijken of hiermee ook de CO2-uitstoot ‘significant’ valt te verlagen. Begin dit jaar zijn de eerste grootschalige toepassingen hiermee gepland.

Zie ook: Opsplitsing van Nouryon is ‘een scenario’