Noorden werft vast personeel voor Teslafabriek

Het is nog allerminst zeker dat Tesla een fabriek in Noord-Nederland gaat bouwen. Toch start ‘TopDutch’ vast met het werven van medewerkers.

Belangstellenden kunnen zich op de website van TopDutch melden. Een teller houdt bij hoeveel mensen dit al hebben gedaan. “Een van de grootste uitdagingen voor bedrijven zoals Tesla is het vinden van gekwalificeerd personeel. Je kan heel veel argumenten hebben waarom een bedrijf zich in jouw regio moet vestigen, maar als je geen personeel kan leveren, houdt het op. Wij hebben hier veel talent. Dus hebben we bedacht om dat probleem alvast voor ze op te lossen”, aldus Patrick Brouns, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Groningen. “Deze Tesla-campagne is een voorloper om als drie provincies vaker en meer bedrijven uit het buitenland naar het noorden te trekken. We kruipen uit onze schulp en wachten niet meer af. Alle ervaring en spin-off die we nu al hebben is daarom goud waard”, zegt Sander de Rouwe, gedeputeerde van de provincie Friesland.

In TopDutch werken de drie noordelijke provincies samen in een poging om Tesla te doen bewegen zich in Noord-Nederland te vestigen.