NMi van Dordrecht naar TU Delft Campus

TU Delft Campus

Het meetinstituut NMi verhuist van Dordrecht naar TU Delft Campus. Samen met de daar al gevestigde instituten ontstaat zo een ‘nationale hotspot’ op het gebied van metrologie.

De verhuizing van de tachtig medewerkers van het NMi uit Dordrecht naar Delft neemt een aantal maanden in beslag. In juni namen de eerste teams al hun intrek in het pand aan de Thijsseweg op het zuidelijk deel van de campus. Voor eind oktober moet de gehele verhuizing zijn afgerond.

TU Delft Campus

Op het deel van de campus waar het NMi zich vestigt, zijn ook het standaardenlaboratorium VSL en het hoofdkantoor van First Dutch Innovations (FDI) te vinden. Met de komst van NMI zit volgens TU Delft ‘alle expertise rondom het doen van betrouwbare metingen onder één dak’. VSL houdt zich bezig met het beheer en de ontwikkeling van wetenschappelijke standaarden, en het NMi richt zich op de praktische toepasbaarheid, zoals het testen en keuren van meetapparatuur als gasmeters, benzinepompen en weegschalen.

Extra heipalen

Het nieuwe onderkomen van het NMi staat op een rustige plek en is verstevigd met extra heipalen. Dit zorgt ervoor dat er minder hinder is van verstoringen of trillingen. Dat is een voordeel voor een instituut als het NMi, dat nauwkeurige metingen uitvoert. Volgens collegelid Nicoly Vermeulen van de TU Delft zorgt de komst van het NMi ervoor dat technologische kennis die aan de universiteit ontstaat sneller kan worden vertaald naar producten, bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Hippe kantoren

Fabienne van Booma-de Smit zegt namens het NMi uit te kijken naar de nieuwe werkplek. “Niet alleen omdat we dan onze intrek nemen in nieuwe, hippe kantoren en state-of-the-art laboratoria, maar ook omdat we graag dichtbij de technische hogescholen en universiteiten zitten, dichtbij de technologische ontwikkelingen. Daarnaast vormen wij samen met VSL de metrologie-hotspot van Nederland waar wij samen studenten uitdagende stage- en afstudeerplekken aan kunnen bieden.”

Zie ook: TU Delft en Proton starten Battolyser

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in