Nieuwe trainingslocatie

ROVC breidt zijn practicum uit met een nieuwe locatie in Noord-Rotterdam. ROVC is gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Met de faciliteit komt de instelling klanten tegemoet die medewerkers weliswaar naar cursussen willen sturen, maar een relatief lange reistijd als een bezwaar zien. Technici zijn met het initiatief in staat in de directe omgeving een opleidingsprogramma te volgen.

Volgens Roel Greutink hebben ‘veel organisaties’ behoefte om technici bij te kunnen laten scholen. Greutink is manager business development bij ROVC. Met name bedrijven die met ploegendiensten werken zouden het ‘lastig’ vinden om een cursus te plannen voor technici. “Met de uitbreiding van onze practicumlocatie zitten we in het hart van de Nederlandse industrie. We bieden organisaties meer flexibiliteit. Cursisten hoeven voor de practicumdagen niet langer af te reizen naar onze hoofdlocatie in Ede. Bovendien brengen we cursisten dichter bij de praktijk.”

Naast de trainingen en cursussen binnen Elektrotechniek en Industriële Automatisering staan er in Noord-Rotterdam ook cursussen gepland voor de maritieme sector. Voor deze branche staan lesdagen achter elkaar ingepland. Zo kunnen technici in hun tijd aan de wal snel en efficiënt worden bijgeschoold. Ook biedt ROVC in het nieuwe practicum trainingen aan op het gebied van veiligheid, gezondheid & milieu.