Nieuwe technische bedrijfsschool voor procesindustrie

Technische bedrijfsschool

Metaalbedrijf GBS International heeft samen met mbo-opleider Da Vinci College een technische bedrijfsschool in de Hoeksche Waard geopend. Hier worden mbo-opleidingen op niveau 3 aangeboden, gericht op de proces- en metaalindustrie.

De bedrijfsschool GBS TEC – wat staat voor ‘Technical Education Center’ – opent in september dit jaar haar deuren. GBS International, met vestigingen in Schiedam en Oud-Beijerland, is hiervoor een samenwerking aangegaan met ROC Da Vinci College uit Dordrecht. De onderwijspartner neemt het aanvullende onderwijs voor haar rekening, dat nodig is om de mbo-leerroute van de bedrijfsschool compleet te maken.

Technische bedrijfsschool

Op de school zijn leerlingen welkom met een vmbo-diploma kader, gemengd of theoretisch. Daarnaast is de school toegankelijk voor zij-instromers en leerlingen met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4. Op de school kunnen zij de opleidingen Eerste Monteur Service & Onderhoud Werktuigbouw en Allround Verspaner volgen. Als zij zich hiervoor aanmelden, volgen zij de beroepsbegeleidende leerroute (BBL). Leerlingen treden in dienst bij GBL en krijgen tijdens het werk begeleiding van vakmensen van het bedrijf.

Verder uitwerken

GBS en Da Vinci College ondertekenden de samenwerking vorige week. Directeur Van Ekeren (rechts op de foto) deed dit namens GBS en sectordirecteur Meijer namens Da Vinci College. De komende maanden werken de twee partners de opleiding ‘inhoudelijk en op pedagogisch didactisch vlak’ verder uit.

Zie ook: Leerlingen steken licht op in procesindustrie