Rotterdam Port Intro

Vorige week vond de vuurdoop plaats van Rotterdam Port Intro. Studenten maakten kennis met de haven door een dag met één havenprofessional mee te lopen.

De kennismakingsdag is een initiatief van Jong Havenvereniging, RDM Centre of Expertise en Hogeschool Rotterdam. In totaal hadden zich zo’n veertig studenten aangemeld, die bij evenzoveel bedrijven een kijkje konden nemen. Ze kregen niet alleen nautische functies te zien, maar ook bijvoorbeeld uit de sales, projectmanagement, advocatuur en logistiek.

Carrièremogelijkheden

“Het enthousiasme van de studenten en bedrijven geeft ontzettend veel energie”, zegt Kevin Tromp, bestuurslid van Jong Havenvereniging. “Dat is waar we het voor doen: jong talent bewust maken van de vele carrièremogelijkheden in onze mooie haven. Bedrijven zijn ambassadeurs en studenten worden fan.”

Rotterdam Port Intro

Na afloop kregen de studenten een gratis lidmaatschap van Jong Havenvereniging, aangeboden door Deltalinqs. Dit biedt hen de mogelijkheid in contact te komen met een netwerk van vijfhonderd ‘young professionals’, die in de haven werken. (Foto: Danny Cornelissen)

Zie ook: EIC bespreekt toekomst op symposium