Nieuw trainingscentrum op Maasvlakte

trainingscentrum

Falck Safety Services opent komend najaar zijn nieuwe trainingscentrum op de Maasvlakte. Het bedrijf zegt daarmee zijn toekomstbestendigheid te versterken.

In oktober dit jaar zullen de deuren van het nieuwe trainingscentrum van Falck op de Maasvlakte openen. Falck, aanbieder van veiligheidstrainingen voor de offshore olie- en gasindustrie, de maritieme sector en de windenergiemarkt, gaat op de nieuwe locatie naar eigen zeggen ‘een breed scala aan trainingen’ aanbieden. Hierbij valt te denken aan offshore, maritieme en windtrainingen, uiteenlopend van basisveiligheidstrainingen, tot LNG-, scenario-based- en crisismanagementtrainingen. De trainingen zijn gecertificeerd conform OPITO, NOGEPA, ILenT en GWO.

Trainingscentrum

Daarnaast breidt Falck de trainingslocatie in Amsterdam uit met maritieme trainingsfaciliteiten. Zo wordt het trainingsschip De Zeus op het IJ aangemeerd, vlakbij het trainingscentrum in Amsterdam-Noord. Falck is nu doende dit schip zodanig om te bouwen, dat er uitgebreide maritieme brandscenario’s op kunnen worden geoefend.

Den Oever

In Den Oever beschikt Falck ook over een trainingscentrum. Hoewel er de afgelopen jaren ‘duizenden professionals’ zijn opgeleid, zal de rol die ‘Den Oever’ de komende jaren speelt waarschijnlijk minder worden. Falck verwoordt het aldus: “In de huidige tijd, onder invloed van veranderende marktomstandigheden, past het om de diverse Den Oever-activiteiten onder te brengen in Amsterdam en, in mindere mate, op de Maasvlakte.” (Foto: still YouTube)

Zie ook: Opnieuw alarm over tekort aan technici

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in