Nieuw platform voor vrouwen in de haven

Vrouwen

Sinds een dag is de Rotterdamse haven een nieuw platform rijker, en wel een speciaal gericht op vrouwen. Doel van Port of Women is om onder meer kennis en verhalen uit te wisselen.

Jerney Simonis, operationeel medewerker export customer service bij Jordex Shipping & Forwarding, is de initiatiefnemer van Port of Women. Zij richtte deze LinkedIn-groep op, die binnen een dag al meer dan honderd volgers trok. Nieuwe volgers blijven zich aanmelden. “Hier heb ik alleen maar van kunnen dromen”, aldus Simonis. 

Vrouwen

“Dit betekent dat er veel enthousiasme is en dat ik hier zeker iets mee ga doen. We gaan dit platform zo groot mogelijk maken, zodat het zichtbaar wordt in de maritieme sector, voor mensen die nog op school zitten of voor vrouwen die klaar zijn met hun studie”, zegt Simonis in een video op LinkedIn.

Uitwisselen

Ze kondigt aan met Port of Women ‘de passie voor de nautische wereld’ te willen delen. “Mij lijkt het leuk om succesverhalen te delen, kennis uit te wisselen, tips te geven en mensen aan een baan te helpen.” Ze roept belangstellenden op te laten weten welke wensen er leven. “Ik kijk uit naar al jullie tips, connecties en advies om dit tot een succesvol platform te maken. Laten we er samen iets moois van maken!” (Foto: LinkedIn)

Zie ook: Deelname Rotterdam Port Fund in robotproducent