Dinsdag 7 mei 2013 verschijnt de eerste editie van Schelde Kringen, een nieuw managementtijdschrift voor het haven- en industrieel complex langs de rivier de Schelde. Dit zuidelijke zusje van Europoort Kringen (in het Rotterdamse) en Eemsdelta Kringen (in het noorden), houdt zich bezig met managementinfo in en om de Zeeuwse havens. Dat laatste mag ruim gerekend worden: ook Gent en Antwerpen horen bij de havens die hun toegang via de Schelde naar de Noordzee verkrijgen.

cover-schelde-LR-1

Schelde Kringen schrijft over de industriële en daarmee verbonden maritieme ontwikkelingen in het gehele Scheldegebied. Uitgever Ad van Gaalen: “De Schelde gaat door voor een moeilijke rivier, en de Scheldehavens zijn niet het allermakkelijkst bereikbaar. Maar dat weerhoudt de ondernemers aan weerszijden van de rivier en aan weerszijden van de Nederlands-Belgische grens er niet van een grote ondernemingslust aan de dag te leggen. Er speelt veel: infrastructurele werken zullen het belang van de regio doen stijgen. De vernieuwing van het Noord-Franse kanalenstelsel zal de toegang tot het zuidelijke en oostelijke achterland verder doen verbeteren. De nieuwe zeesluis bij Terneuzen faciliteert de toegang van veel grotere schepen tot de havens van Gent.”

Er is veel specifieke kennis en kunde voorhanden in het Scheldecomplex. “Het is niet voor niets dat het varen in ondiep water als wetenschapsgebied in Antwerpen en Gent ontwikkeld is”, aldus Van Gaalen. “Bij Terneuzen verrijst een Maintenance Value Park. De aanwezigheid van Dow in Terneuzen veroorzaakt een keten van activiteiten bij vele omringende bedrijven. En ook individuele kleinere ondernemingen opereren succesvol in de Scheldemond.”

Schelde Kringen gaat van al deze ontwikkelingen verslag doen, met hulp van de bedrijven, want Schelde Kringen is een podium waarop de bedrijven hun innovaties en projecten aan een breed publiek kunnen tonen.

De nieuwe titel is een uitgave van Uitgeverij Lakerveld in Rijswijk, waar ook de gevestigde managementtijdschriften Europoort Kringen (52e jaargang) en Eemsdelta Kringen (3e jaargang) worden uitgegeven.

Proefexemplaren zijn gratis op te vragen bij Irene Semp.