Nieuw lid voor VSB

Oranjeflex, een onderdeel van de Oranjegroep, is lid geworden van de Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB). Het bedrijf treedt toe tot de Sectie Steigerbedrijven.

Het Rotterdamse Oranjeflex is een gespecialiseerd bureau voor personeel in de bouw en industrie dat 1.500 vakmensen aan de slag heeft in Nederland en België. Jaarlijks levert het bedrijf vele honderden gespecialiseerde uitzendkrachten. Naast het uitzenden en detacheren is het bedrijf ook actief op het gebied van werving en selectie.

Om toe te kunnen treden tot de VSB is Oranjeflex getoetst aan de eisen die in de VSB Waarborgregeling worden gesteld. Met deze regeling wordt aantoonbaar gemaakt dat een VSB-lid veilig werkt, kwaliteit levert, integer en betrouwbaar is en zich opstelt als een waardig en gewaardeerd collega in de markt. Een waarborg dus voor kwaliteit, veiligheid en deskundigheid. Specifiek voor uitzendbureaus bevat de Waarborgregeling eisen die onder meer betrekking hebben op opleiding/scholing, verzekeringen, ongevallenstatistieken, WAADI-checks en lidmaatschappen van brancheorganisaties. Parallel aan het lidmaatschap koos Oranjeflex er ook voor om in het kader van scholing en het aantoonbaar maken van de vakbekwaamheid van monteurs, deel te nemen aan het Sectorplan voor de Steigerbouw (www.sectorplansteigerbouw.nl). Op deze manier kan het bedrijf garanderen dat nieuwe werknemers ook meteen voldoen aan de uitgangspunten van de nieuwe scholingsstructuur voor de steigerbouw. Deze uitgangspunten vinden hun oorsprong in en zijn samengevat in de Richtlijn Steigers.