Nieuw hoofdkantoor voor Neele-Vat Logistics

Neele-Vat Logistics krijgt een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum bij het voormalige Port Park Pernis. Hierover heeft het familiebedrijf overeenstemming bereikt met Dudok Logistiek Vastgoed.

Neele-Vat Logistics gaat het kantoor en distributiecentrum huren van het vastgoedbedrijf. Dudok Logistiek Vastgoed nam Port Park Pernis in januari vorig jaar over, met het doel dit verouderde kantorenpark te herontwikkelen. De realisatie van het hoofdkantoor en distributiecentrum voor Neele-Vat Logistics maakt hier deel van uit. Port Park Pernis ligt op een aantrekkelijke locatie in de Rotterdamse haven, in de buurt van de containerterminals van de Eem- en Waalhaven en het kruispunt van de A15 en A4.

 

Nieuw hoofdkantoor

Het huidige complex bestaat uit vijf kantoorgebouwen van in totaal 25.000 vierkante meter kantoorruimte op een perceel van 56.000 vierkante meter. Het complex van Neele-Vat Logistics is goed voor een oppervlak van 45.000 vierkante meter. Dudok Logistiek Vastgoed gaat hiernaast nog 15.000 vierkante meter kantoorruimte herontwikkelen, waardoor het complex in totaal 60.000 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlak biedt.

Logistiek vastgoed

Neele-Vat Logistics is een internationaal opererende full-service logistieke dienstverlener met een omzet van  250 miljoen euro en 600 medewerkers in dienst. De focus van het bedrijf ligt naar eigen zeggen op ‘integrale supply chain-oplossingen’ voor klanten in de chemie-, food-, feed- en retailsector. Het bedrijf heeft vestigingen in Rotterdam, Hoogvliet, Maasvlakte, Botlek, Zwijndrecht, Schiphol en Amsterdam. Daarnaast beschikt Neele-Vat Logistics over buitenlandse kantoren in België, Finland, Polen, Roemenië, Rusland, Italië en China.

Dudok Logistiek Vastgoed is onderdeel van de Dudok Groep uit Dordrecht. De Dudok Groep zegt actief te zijn als ‘ontwikkelende belegger’ in groot- en kleinschalig logistiek vastgoed. Het bedrijf stelt dat ‘uitstraling, ligging en ontwikkelingspotentieel’ van objecten voor haar van ‘cruciaal belang’ zijn. Het merendeel van de vastgoedactiviteiten bevindt zich voornamelijk in Rotterdam, op de Maasvlakte, in Moerdijk en Dordrecht.

Zie ook: Rijstcontainers van de weg