Innovaties

Shell Moerdijk en Bilfinger Industrial Solutions hebben vorige maand een nieuw, tweejarig raamcontract afgesloten voor access solutions, isolatie, conservering en tracing. Het contract draait vooral om efficiëntie, innovaties en digitalisering.

Beide bedrijven zetten hiermee hun al langer bestaande samenwerking voort. Het nieuwe raamcontract heeft een looptijd van twee jaar. Bilfinger Industrial Services spreekt in een persbericht van een aanzienlijke scope, waarvoor het dagelijks 150 tot 200 medewerkers verwacht in te zetten. 

Bereikbaarheid op hoogte

“We kijken echt naar de beste en meest efficiënte manier om bereikbaarheid op hoogte te voorzien. Dat kan steigerbouw zijn, maar ook andere methoden zoals hoogwerkers en rope access kunnen worden ingezet”, verklaart John Putter, manager operations bij Bilfinger en verantwoordelijk voor deze site.

Innovaties

Bilfinger maakt bij Shell gebruik van een aantal vernieuwende toepassingen, zoals de Scaffolding App, de FingerScan en Insulation App. Met behulp van deze innovaties wordt de registratie van uren, het opnemen van steiger- en isolatiewerk en het maken van werkbronnen gedigitaliseerd. De contractverantwoordelijken van Shell kunnen daarbij in de Client Portal de gegevens inzien. 

Robotstralen

Een van de laatste innovaties is het gebruik van Robotic Process Automation (RPA), een systeem dat de administratieve workflow automatiseert. Ook zet Bilfinger nieuwe technieken in als de conserveringsmethode Thermal Sprayed Aluminium (TSA) en UPH-robotstralen.

Elkaar uitdagen

Richard Zwinkels, general manager bij Shell Moerdijk, benadrukt het belang van het langlopende partnership tussen beide bedrijven. “In een goede relatie waarbij er sprake is van wederzijds vertrouwen durven partners elkaar ook uit te dagen en samen te kijken naar een effectievere manier van werken. Daar heb je elkaar voor nodig. Pas wanneer onze contracten bijdragen aan een gezonde marge voor onze leveranciers én aan duurzame verbeteringen en kostenverlagingen aan onze zijde, is er sprake van echte partners.” 

Zie ook: Onderhoudsstop Shell Moerdijk ten einde