carrière-evenement

Tijdens de Wereldhavendagen zal voor het eerst MATCH worden gehouden, een carrière-evenement voor studenten en jonge werknemers. Het vindt op vrijdag 6 september in LantarenVenster plaats.

De Wereldhavendagen worden dit jaar op 6, 7 en 8 september gehouden. Traditioneel, zo laat de organisatie weten, staat het event in het teken van jongeren, carrière en instroom. Dit jaar worden deze thema’s voor het eerst gebundeld in een apart event. Tijdens MATCH, zoals het is genoemd, kunnen mbo-, hbo- en wo-studenten en ‘young professionals’ de mogelijkheden van een carrière in de haven ontdekken.

Carrière-evenement

MATCH start direct na de centrale opening van de Wereldhavendagen. De stichting Wereldhavendagen organiseert het event in samenwerking met Rabobank Rotterdam en Randstad Uitzendbureau. Beide mede-organisatoren zullen een workshop verzorgen. Er staan verschillende kennisbijeenkomsten en seminars op het programma. Onder andere SIF, Van Oord, Neste Netherlands, Applus+, gemeente Rotterdam en Nederland Maritiem Land werken aan het kennisprogramma mee.

Arbeidsmarkt

In de centrale foyer van LantarenVenster wordt de arbeidsmarkt gehouden, waar zo’n 25 bedrijven voorlichting geven over wat het werken in de haven inhoudt en welke perspectieven dit biedt. Verder is er een talkshow: Heroes of Innovation – Douane Editie. Hierbij zal de Douane stevig worden ondervraagd, belooft de organisatie. Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam. (Foto: Anne Reitsema)

Zie ook: Havenbedrijf Rotterdam opnieuw in zee met Wereldhavendagen