Bevrijding

De Stichting Wereldhavendagen heeft het programma voor de komende editie van het maritieme event bekendgemaakt. Het evenement is volgens de organisatie ‘omvangrijker dan ooit’, met veel verschillende activiteiten, demonstraties en excursies.

De Wereldhavendagen vinden dit jaar op 6, 7 en 8 september plaats in Rotterdam. Het thema is ‘MariTeam’, wat volgens het persbericht verwijst naar het teamwork van ‘alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven’. Zo kunnen bezoekers kennismaken met de verschillende beroepen die in de haven worden uitgeoefend. 

Verrassende samenwerkingen

“Dankzij het thema MariTeam kunnen de bezoekers dit jaar meer dan ooit kennismaken met de mensen achter het succes van de Rotterdamse haven,” stelt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “We zijn ontzettend blij dat weer zoveel bedrijven enthousiast zijn en openstaan voor verrassende samenwerkingen. Deze zijn een mooie nieuwe toevoeging voor het programma.”

Wereldhavendagen

Tot het programma behoort de excursie ‘Zie onze chemie’ naar de fabriek van Huntsman. Er wordt uitgelegd wat polyurethaan is en wat je ervan kunt maken. Ook kunnen bezoekers de raffinaderij van BP bezoeken (‘Het verhaal van de druppel olie tot aan het product zoals we dat dagelijks gebruiken’) en bij SIF zien hoe monopiles worden gemaakt. ExxonMobil biedt bezoekers de mogelijkheid een rondvaart te maken langs haar raffinaderij in de Botlek.

In 2018 trokken de Wereldhavendagen circa 380.000 bezoekers. De hoofdsponsors van de Wereldhavendagen zijn het Havenbedrijf Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Zie ook: Duizend scholieren bezoeken Week van de Procestechniek