Count Terminal

De First Dutch Group van Peter Goedvolk doet de Count Terminal in Rotterdam over aan Neste. Beide bedrijven werken al langere tijd samen.

De Count Terminal is in de Rotterdamse haven gevestigd, waar het duurzaam afval en op reststoffen gebaseerde grondstoffen opslaat, raffineert en mengt. Neste beschikt in Rotterdam over een raffinaderij en in Sluiskil over een fabriek voor de opslag en voorbehandeling van hernieuwbare grondstoffen. Dochteronderneming Neste Demeter levert grondstoffen aan de dieselraffinaderij van het bedrijf.

Count Terminal

De overname is op 7 mei beklonken. Neste denkt hiermee haar grondstoffenlogistiek te verbeteren. Ceo Peter Vanacker van Neste ziet de transactie als een belangrijke stap in de uitvoering van haar groeistrategie. “Deze overname ondersteunt ons streven om een wereldwijd platform voor afval- en restgrondstoffen te bouwen dat gelijke tred kan houden met de groeiende vraag naar hernieuwbare producten in de wereld. Count Terminal Rotterdam en Neste Demeter hebben op de locatie een succesvolle langdurige samenwerking gehad en de overname door Neste is een logische volgende stap voor de verdieping van de samenwerking en de verdere ontwikkeling van de activiteiten.”

Zie ook: Neste opent ook kantoor in Nederland