Kantoor

Neste heeft in Nederland een derde locatie in gebruik genomen. Naast de raffinaderij in Rotterdam en de opslag in Sluiskil beschikt de producent van hernieuwbare diesel nu ook over een kantoor in Hoofddorp.

De officiële opening van het kantoor vond begin oktober plaats. Het onderkomen aan het Mercuriusplein in Hoofddorp moet voor Neste als ‘hub’ dienen van waaruit de markt voor hernieuwbare vliegtuigbrandstoffen kan worden bediend. Doel van het bedrijf is de belangrijkste leverancier van hernieuwbare brandstoffen voor de luchtvaartsector te worden.

Vliegtuigbrandstof

Peter Vanacker, ceo van Neste, bestempelt de opening van het kantoor als een belangrijke mijlpaal bij het uitvoeren van de bedrijfsstrategie rond vliegtuigbrandstof. “We zijn vastbesloten om onze klanten en de hele luchtvaartbranche te helpen hun broeikasgasemissies te verlagen met onze Neste MY Renewable Jet Fuel. De brandstof is tijdens meer dan duizend commerciële vluchten getest en wordt al verkocht en gebruikt op de markt.”

Nieuw kantoor

Tegelijkertijd met de opening van het nieuwe kantoor presenteerde Neste ook een nieuwe hernieuwbare diesel: Neste MY Renewable Diesel. Deze brandstof is volgens de producent gemaakt van ‘100 procent hernieuwbare grondstoffen’.

Zie ook: Neste overweegt bouw kerosinefabriek in Rotterdam