Nedcargo verkoopt bedrijfsonderdeel aan CCT

Nedcargi

Nedcargo doet zijn Multimodal-bedrijven over aan Combined Cargo Terminals (CCT). Daarmee krijgt de nieuwe eigenaar de complete logistiek van de Heineken-brouwerij in Zoeterwoude in handen.

Tot de overname behoort de binnenvaartcontainerterminal Alpherium in Alphen aan den Rijn, Nedcargo Container Barging (NCCB) en de binnenvaartschepen For Ever, Gouwenaar2 en Gouwenaar3.

Brouwerij van Heineken

Via Alpherium loopt de complete logistiek van exportcontainers vanaf de brouwerij van Heineken in Zoeterwoude. De terminal heeft een overslagcapaciteit van 200.000 TEU en een oppervlakte van 54.000 vierkante meter. NCCB verzorgt containerbinnenvaartdiensten in de haven van Rotterdam, tussen Rotterdam en Antwerpen, en tussen binnenvaartterminals in Nederland. Vorig jaar was NCCB goed voor het vervoer van 284.000 TEU.

Het vervoer van het Heineken-bier over water zorgt ervoor dat zes miljoen vrachtwagenkilometers worden voorkomen en dat de uitstoot van CO2 met meer dan dertig procent wordt verminderd.

Nedcargo

Volgens Diederik Antvelink, directeur van de Nedcargo Group, kan Nedcargo zich dankzij de verkoop helemaal richten op zijn kernactiviteit, van logistiek en forwarding voor de markt van voedingsmiddelen, dranken en retailgoederen in de Benelux. “Het huidige managementteam dat verantwoordelijk is voor de Multimodal-activiteiten zal meegaan in de overname en zo zorgdragen voor een naadloze overgang zonder negatieve impact voor onze klanten.”

De overname door CCT moet in de loop van deze maand zijn afgerond.

Zie ook: On the floor Magazine Havencongres 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in