Verzuimongevalvrij

Mourik Industry viert dat er de afgelopen twee jaar, binnen en buiten Nederland, verzuimongevalvrij is gewerkt. Het bedrijf spreekt van een unieke gebeurtenis in de branche.

‘Verzuimongevalvrij’ werken houdt in dat niemand als gevolg van een veiligheidsincident op het werk thuis heeft moeten blijven. In totaal gaat het om ruim zes miljoen veilige manuren, nationaal en internationaal, waar ceo Kees Jan Mourik van Mourik trots op zegt te zijn. “Twee jaar klinkt misschien niet veel, maar het omvat alle Mourik Industry-vestigingen en -locaties wereldwijd. We doen er met z’n allen alles aan om zo veilig mogelijk te werken en dan is het fijn als je zulke mijlpalen kunt vieren. Een prachtige prestatie waar we met z’n allen bijzonder trots op zijn.” Kees Jan Mourik kreeg voor deze veiligheidsprestatie een award uitgereikt van Raymonde Wagemaker, algemeen directeur Mourik Industry.

Verzuimongevalvrij jaren

Het uitgangspunt van Mourik voor veiligheid is dat het ernaar streeft dat alle medewerkers aan het einde van de werkdag weer veilig naar huis kunnen. Daarvoor heeft het bedrijf een pakket aan veiligheidsinitiatieven gebundeld in het programma S@M, Safety At Mourik. Het programma heeft een positieve grondslag: Just S@M, ontwikkeld door en voor de medewerkers. Dit komt terug in de jaarlijkse veiligheidsvieringen op locaties bij verzuimongevalvrij jaren. Ook wordt elk jaar door Mourik een veiligheidsdag georganiseerd, wereldwijd, voor alle medewerkers. Dit jaar was het onderwerp de tien essentiële veiligheidsregels van Mourik.

Zie ook: Mourik viert jaar zonder verzuimongeval